Referenser i arbetet som sångpedagog/röstcoach

”Mina stämband blev kroniskt förstörda i början av 1970-talet. Överansträngda. Sedan dess har jag träffat många talpedagoger. Bra, bättre och dåliga. Men alltid tråkigt och humorfritt. Tills jag träffade Ulrika! Hon gör det plötsligt roligt att jobba. Hon ser och hör alla fel man gör och sedan rullar det på och jag blir glad, fri och tycker att nu kanske jag ska pröva mig på opera (Nåja). Ulrika gör det kul att träna och resultatet märks. Hon är efter alla år min favoritröstvårdare och en stor glädjekälla”.

Claire Wikholm
Skådespelare

 ”Jag har haft glädjen att få ta sånglektioner hos Ulrika Skogby genom mitt yrkesliv. Målet har varit att vidareutveckla rösten – inte omskola den, och att bredda mitt uttryck i vissa lägen. Följden av arbetet hos henne som pedagog, har gjort att jag nu, mer obehindrat, vågar pröva nya vägar med sången. Det gäller inte enbart klanger och textinterpretation inom tex populärmusik utan även inom talteatern. Mitt senaste rollarbete på scenen har exempelvis innefattat en kortare operasekvens. Det kan lätt te sig som en fullständigt omöjlig uppgift för en skådespelare att närma sig, oinvigd. När jag har sökt Ulrikas hjälp har vi i samråd lyckats hitta nycklar till några typiska uttryck inom området vilket sin tur lett till att jag vågat gå in i den världen med tilltro och stor nyfikenhet. Kort sagt Ulrika imponerar med sin vidsträckta kunskap, lekfullhet, lyssning och diciplin. Jag tycker därför att fler borde få ta del av hennes undervisning!”

Lina Englund
Skådspelare

”Ulrika har fått mig att känna mig trygg och stark med min sångröst. Idag känner jag att jag har öppnat upp rösten och sjunger utan motstånd mycket tack vare den teknik jag har lärt mig. Jag har upptäckt fler sidor av min röst som jag använder idag tack vara arbetet tillsammans med Ulrika.
Jag rekommenderar henne varmt som sång och röstpedagog”.

Christer Behnke
Chef Projektpoolen
Posten Meddelande AB

“Ulrika är en fantastisk sångpedagog som har hjälpt mig att utvecklas både sångmässigt och som person. Vi har roligt när vi jobbar och hon kombinerar hårt arbete med skratt vilket gör att det alltid är kul att komma dit. Ulrika har även ett pedagogiskt sätt att ge återkoppling som får mig att vilja utvecklas och tro på mig själv. Jag är alltid glad och känner mig fylld av energi efter en lektion hos Ulrika”

Cecilia Arbeus
Dansare, sångare

"Jag hade hamnat i en svacka och tappat både glädjen och självförtroendet i sången men tillsammans med Ulrika har jag hittat tillbaka till den drivkraft jag en gång haft. Ulrika är en mycket varm och glad person med nära till skratt. Hon är fullständigt närvarande och ger av sig själv med sin sprudlande energi. Hon får mig att känna mig trygg och bekväm, att våga släppa loss och gå utanför min comfort zone. Hon coachar mig både i sång och scennärvaro, får mig att tänka i nya banor med sången och testa olika sounds och klanger. Hon ger mig konstruktiv feedback och uppmuntrar mig i mitt eget komponerande där hon får mig att anta nya utmaningar. Att sjunga med Ulrika är veckans höjdpunkt."

Charlotte Nyström
Dansare, pedagog, sångerska, låtskrivare

Feeback på föreläsningar och workshops

”Tack Ulrika! Alla deltagare var lyriska efter din föreläsning och workshop.”
Mira Brandtler – Avdelningen arbetsgivarpolitik, Stockholms kommuner och landsting

”Alla uppskattade föreläsningen mycket. Det var många värdefulla tips som du gav och som vi både diskuterat vidare och tagit till oss. Vi kommer att rekommendera dig varmt.”
Navid Monsefi – CEO Monsefi Marketing AB

"Tack så mycket för kursen! Alla deltagare tyckte väldigt mycket om heldagen i röstträning med dig.”
Matthias Feist – Klarna AB

”Stort tack för kompendiet och en rolig och lärorik heldagskurs!”
Erik Wandus – Iris Media AB
Mer feedback...

"Vill tacka så hjärtligt för all hjälp. Det är så kul att vår dotter kom in på både AF och den andra musikskolan vi sökte till. Vi är övertygade om att din coachning spelade en avgörande roll för att hon lyckades så bra med sitt antagningsprov.”
– John-Edvard

”Jag kom in på min drömskola i London!” Stort tack för din hjälp med audition.”
– Sanna

”Tack för att du hjälpte båda mina söner att komma in på Adolf Fredrik! Du har coachat de så bra och vi är väldigt tacksamma.”
– Line

”Jaaaaa!! Jag fick rollen!! Det är din förtjänst Ulrika. Tack snälla för att du hjälpte mig att tackla den där låten.”
– Frank

"Idag fick vi det fantastiska beskedet att Elvira kom in på AF. Hon kom även in på Nacka musikklasser. Vi vill rikta det varmaste tack till dig. Ditt engagemang och stöd gjorde att Elvira gick till provtillfällena avlsappnad, glad och peppad."
- Anna


"Jag kommer med en glad nyhet. Jag kom in på alla de tre musikgymnasier som jag sökte till; Viktor Rydberg, Kungsholmens körlinje och Södra Latin. Stort tack till dig Ulrika för all hjälp och din fina coachning!" 
- Ingrid