Ulrika Skogby - pedagog och sångerska

Pedagogen
Jag har undervisat som sångpedagog i 22 år och röst- och talpedagog i 17 år. Jag har erfarenhet från undervisning på bl.a. Balettakademien, Stockholms Stadsteater, Uppsala International Summer Session, grundskolan och i privat verksamhet.

Jag är utbildad på Berklee College of Music där jag fick en Bachelor of Music i sång och scenframställning. Därefter gick jag en tvåårig påbyggnadsutbildning från Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) i röst- och talpedagogik.

Privat har jag studerat sång för många fantastiska pedagoger, bl.a. Vivian Reed, Bob Stoloff, Rhiannon Watson och Neil Semer.

Jag deltar regelbundet på seminarier inom mitt ämne och håller mig uppdaterad om den senaste sång/röstforskningen. Under 2016 fortbildade jag mig på SMI och gick kursen ”Röstfunktionen i populärmusikaliska genrer.” HT 2017 fortbildade jag mig med kursen ”Sångteknik och metodik för sångpedagoger.” 

Jag är medlem i Logonomförbundet, Röstakademin, Röstfrämjandet.
 

Sångerskan/Artisten
Som sångerska och artist har jag varit verksam i många år och producerat ett flertal föreställningar med musik och stå upp som uppmärksammats i media. Uppträder ofta i olika konstellationer, solo, duo, trio. Just nu uppträder jag med en föreställning med jazz, visa, grekiska låtar, pop och då jag i mellansnacken vänder och vrider på begreppet "auditions." Det är både kul och tänkvärt och låtarna levereras med uttryck, närvaro, energi och känsla.

För att boka denna föreställning eller om ni är intresserade av jazz på bröllopet eller fest - hör av er via kontakt.