Ulrika Skogby - pedagog och sångerska

Pedagogen
Jag har undervisat som sångpedagog i 20 år och röst- och talpedagog i 15 år. Jag har erfarenhet från undervisning på bl.a. Balettakademien, Stockholms Stadsteater, Uppsala International Summer Session, grundskolan och i privat verksamhet.

Jag är utbildad på Berklee College of Music där jag fick en Bachelor of Music i sång och scenframställning. Därefter gick jag en tvåårig påbyggnadsutbildning från Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) i röst- och talpedagogik.

Privat har jag studerat sång för många fantastiska pedagoger, bl.a. Vivian Reed, Bob Stoloff, Rhiannon och Neil Semer.

Jag deltar regelbundet på seminarier inom mitt ämne och håller mig uppdaterad om den senaste sång/röstforskningen. Under 2016 fortbildade jag mig på SMI och gick kursen ”Röstfunktionen i populärmusikaliska genrer.” HT 2017 fortbildade jag mig med kursen ”Sångteknik och metodik för sångpedagoger.” 

Jag är medlem i Logonomförbundet, Röstakademin, Röstfrämjandet.
 

Sångerskan/Artisten
Som sångerska och artist har jag varit verksam i många år och producerat ett flertal föreställningar med musik och stå upp som uppmärksammats i media. Uppträder nu både med en duo och med Ulrika Skogby trio som ger proffsig underhållning av hög kvalité. I dessa konstellationer mixas eget material med klassiska jazzstandards såsom ”Night & Day”, ”All the things you are”, ”Second time around”. Stämningsfulla ballader och låtar i högt tempo levereras med ett starkt uttryck, mycket närvaro, energi och känsla.

För att boka Ulrika Skogby duo eller trio, hör av er via kontakt.